Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Ξεκίνημα

Ξεκίνημα του δρόμου σ'άλλη μια νέα αυγή. Ποιος ξέρει τι θα φέρει το σήμερα; Το παρελθόν χαϊδεύει τα αυτιά σου με τους ψιθύρους του. Εσύ κοιμάσαι και τεντώνεσαι νωχελικά στο κρεββάτι. Μα η ζωή σου δεν θα σε περιμένει. Ο χρόνος ο αμείλικτος θα δικάσει την ύπαρξη σου. Και αυτά που νόμιζες πως είναι δικά σου, πικρά θα καταλάβεις πως πια ανήκουν σε άλλους. Μια στιγμή ελευθερίας πριν την καθημερινή φυλακή σου. Ένα πνεύμα που ταξιδεύει σε άλλους τόπους, άλλες θάλασσες, άλλες χώρες. Τα πουλιά κελαηδούν γραπωμένα από τα κάγκελα του παραθύρου σου. Ένα νέο ξεκίνημα σ'άλλη μια μέρα της σύντομης ζωής σου. Βρίσκεσαι μπερδεμένος και δεν ξέρεις τι θες. Μα σε λίγο η πόρτα θα κλείσει πίσω σου. Και ας νομίζεις πως είναι για λίγο και ας είναι για κάποιους λίγο. Έστω και ένα λεπτό, σου φράζει το δρόμο για την αιωνιότητα. Και το ξεκίνημα σου θα χρειαστεί να περιμένει κάτω από της ζεστές αχτίδες του ήλιου. Τα δύο φεγγάρια του ουρανού σου δείχνουν το δρόμο. Θέλει όμως τόλμη για να τον ακολουθήσεις. Τίποτα δεν σου χαρίστηκε ποτέ. Γιατί να γίνει τώρα; Το δικό σου ξεκίνημα όμως θα σε περιμένει. Όχι για πολύ όμως. Γι' αυτό βιάσου, πριν τελειώσει η νύχτα. Και κάνε το ξεκίνημα σου τη νέα αρχή που θ' αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων.

4 σχόλια:

 1. "Και κάνε το ξεκίνημα σου τη νέα αρχή που θ' αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων."
  Πολύ αισιόδοξο και γλυκό!
  Η φωτό πολύ ιδιαίτερα παράξενη! ahahha!
  Φιλιαααά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εξαιρετικά τα κείμενά σου!Τα λάτρεψα!!οι λευκές σου γραμμές μιλάνε στην ψυχή!!αύρα ποιητική με νότες ευαισθησίας άπλετης συγκλονίζουν!!σε περιμένω και απο το δικό μου να με γνωρίσεις...να σε γνωρίσω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δομικά, η ιστοσελίδα σας είναι εξαιρετική. Τα κείμενα μοιάζουν να απευθύνονται αρχικά σε έναν, συγκεκριμένο ή όχι αποδέκτη - σου - αλλά τα περισσότερα αποκτούν διαστάσεις αφήγησης σε τρεις αφηγηματικούς χρόνους.
  Συγχαρητήρια!

  Γιάννης Πολιτόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υπέροχο...!!
  Καλώς σε βρήκα! Ελπίζω να τα λέμε!
  Φιλάκια! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή