Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Κοίτα τριγύρω τις στιγμές

Κοίτα τριγύρω τις στιγμές, μελωδικοί ήχοι στη σιγαλιά της νύχτας. Άλλους τους τρομάζουν και άλλους τους κάνουν να γελούν. Ποιος είμαι εγώ; Ποια είσαι εσύ; Σε μια στιγμή ξεκαθαρίζουν όλα. Νυχτοπούλια μας γελούν και ο αφρός των κυμάτων χαϊδεύει τις σάρκες μας. Μα στο τέλος τι είναι αυτό που θα μείνει; Ένα ξέσπασμα και ένα τέλος με τη μουσική ασταμάτητα να παίζει. Και τα νερά θα έχουν θολώσει και εσύ θα φοβάσαι να γδυθείς, θα φοβάσαι να νιώσεις το νερό στο πάλλευκο κορμί σου.

Κοίτα τριγύρω τις στιγμές και χαμογέλα. Σε λίγο ο ήλιος πάλι θα ανατείλει,γιατί έτσι έμαθε να κάνει. Η υγρασία των χειλιών σου θα αφαιρέσει τις υπάρξεις μας και θα χαθούμε μέσα στη δίνη του σεληνόφωτος. Ερωτικά λόγια θα μου ψιθυρίζεις καθώς δίπλα μας θα σκάνε χιλιάδες αστέρια φορτωμένα με το βάθος των ματιών σου. Τα φύκια θα συνεχίσουν να πάλλονται σαν τις χορδές της κιθάρας δημιουργώντας την υποθαλάσσια μελωδία τους. Δύο αστερίες θα χαμογελούν και χιλιάδες πετραδάκια θα σμίγουν μεταξύ τους.

Κοίτα τριγύρω τις στιγμές που δεν θα 'ναι πάντα όμορφες. Θα έρθουν και δύσκολοι καιροί και χρόνια δυστυχισμένα, ο θάνατος παντού θα απλώσει τα δίχτυα του και θ' αναρωτιέσαι για το νόημα των πραγμάτων. Η πίκρα και η θλίψη θα ρίξουν τις κουρτίνες στη ζωή σου και τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει απλά μια αγκαλιά. Μια αγκαλιά για να ξεφύγεις από τα γραμμένα.

Κοίτα τριγύρω τις στιγμές που θα σου δώσουν τη δύναμη μπροστά να προχωρήσεις. Και όταν οι ώρες θα περάσουν και φωτιστεί η πλάση, τότε θα εκτιμήσεις το χαμόγελο και τη γλύκα των ανθρώπων. Όλοι μαζί αγκαλιασμένοι στην ίδια θάλασσα κολυμπώντας κατανοώντας τις υπάρξεις μας, τη δύναμη και την αδυναμία, αναζητώντας την αθανασία, θα γελάσουμε και θα κλάψουμε συνειδητοποιώντας το απλούστατο νόημα των πραγμάτων.

Κοίτα τριγύρω τις στιγμές και κράτα τες σφιχτά. Δυο μάτια, μια αγκαλιά ένα χαμόγελο, αστέρια που χορεύουν. Στιγμές μικρές και όμορφες, απλές και μαγικές, στιγμές που ορίζουν το τι είσαι, το τι είμαι, το γιατί και το πως. Στιγμές που αφήνουν αναπάντητα τα ερωτήματα και στιγμές που λύνουν όλες τις απορίες.

Κοίτα τριγύρω τις στιγμές και επιτέλους κατάλαβε! Γι αυτές τις στιγμές ζεις, αυτές οι στιγμές είναι η ζωή σου. Και έτσι πιασμένοι χέρι-χέρι περπατώντας σε καλοκαιρινό χωράφι γεμάτο με στάχυα, με τον πυρωμένο ήλιο να καίει τα κεφάλια μας, θα φτάσουμε στη θάλασσα. Και θα βουτήξουμε στα  γαλαζοπράσινα νερά της κολυμπώντας μέχρι την ασημοστόλιστη πύλη του φεγγαριού μας. Ενός φεγγαριού που θα κρατάει μοναχά μια στιγμή. Τη δική μας.

2 σχόλια:

  1. καλημέρα!
    καλό μήνα να έχουμε!
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ορισμένους το φθινόπωρο φαίνεται πως ήρθε νωρίς, ενώ γι' άλλους το καλοκαίρι να έχει ήδη φύγει, χωρίς καν να το μυρίσουν!Όπως και να 'χει πάντως καλό μήνα καλοκαιριού!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή